Masterclass Hands on Particle Physics: Día de la Mujer y la Niña en la Ciencia.

El divendres dia 9 de febrer tres alumnes de 3r d’ESO ,acompanyades per la professora de Física i Química, van fer una activitat en la Facultat de Física organitzada per l’ IFIC (Institut de Física Corpuscular) per a celebrar el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

L’IFIC és un centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i de la Universitat de València (UV)

L’ objectiu de la pràctica es aproximar  a les alumnes de tercer de l’ESO a la Física de partícules i Model Estàndard en el Dia de la Dona i la Xiqueta en la Ciència i així  fomentar les vocacions científiques en les estudiants i visibilitzar el treball de les dones en els centres d’investigació del Consell.

Pel matí van assistir a diverses xarrades per a familiaritzar-se amb els conceptes i la ciència que es realitza en l’IFIC . Després les alumnes varen realitzar una pràctica on estudiaren  el bosón Z i el famós bosón de Higgs amb dades reals de l’experiment ATLAS del gran Col·lisionador de Hadrons (LHC) del CERN (the European Organization for Nuclear Research), el major accelerador de partícules que es troba a una profunditat màxima de 175 metres sota terra, davall de la frontera entre França i Suïssa, prop de Ginebra.

Ponents de les xarrades:

Emma Torró Pastor (IFIC)

Neus Lopez March (IFIC-Valencia)

Valentina De Romeri (IFIC UV/CSIC)

Susana Cabrera Urbán (IFIC-CSIC)

Arantxa Ruiz Martínez (IFIC-Valencia)

María Jesús Hernández (UV)

Laura Molina Bueno (IFIC (CSIC/UV))

Per tant la finalitat d’ aquesta activitat, és fomentar la visibilització de les dones investigadores i innovadores i la seua contribució al coneixement, com a referents per a animar a xiquetes i joves a seguir els seus passos, especialment en àrees STEM.