Sabem que una alimentació sana i variada del xiquet és bàsica per al seu desenvolupament físic i mental. Si a açò afegim que el principal menjar que realitzen en el dia és el que fan en el col·legi, veiem que el servei de menjador es converteix en una peça clau en el creixement dels xiquets.

OBJECTIUS

A banda de l’alimentació pròpiament dita es procura que adquirisquen hàbits nutritius saludables.Ens marquem com a meta principal la millora de la qualitat de vida dels escolars. L’educació nutricional és un dels objectius prioritaris de la nostra activitat diària.

CARACTERÍSTIQUES

– La cuina té dissenyat un sistema de control APPCC i el servei, tant de menjador com de cuina, està certificat.

– Disposem d’un menjador escolar amb el menjar elaborat en el propi centre. Aquesta circumstància facilita que els menús siguen de bona qualitat.

– Dos menjadors i dos patis independents: un per a infantil i un altre per a primària-secundària.

– Per a l’atenció d’aquest servei comptem amb 10 monitores que s’encarreguen que tot es desenvolupe amb normalitat.

– La qualitat és la base d’una alimentació sana i a Gregori Mayans ens esforcem per a evitar els possibles riscs que pogueren donar-se en el procés d’elaboració i manipulació dels aliments. La formació del personal i la inspecció sanitària pertinent estan al servei de la qualitat.

– A més, el pla d’higiene es compleix de forma exhaustiva, controlant la neteja, formació de treballadors, homologació de proveïdors, tractament de residus i qualsevol altre que ajude a garantir la màxima qualitat.

– L´horari de funcionament per al primer cicle d´Educació Infantil, ESO i Batxiller és de 13h a 15h.

– L´horari de funcionament per al segon cicle d´Educació Infantil i Primària és de 13:30h a 15:30h.

MENÚ

– El nostre menú es basa en la dieta mediterrània i els plats de la comunitat i de la comarca: paelles, arròs al forn, fideuà…

– El menú s’elabora mensualment. – Ens adeqüem a persones amb necessitats especials, com per exemple a la persona celíaca, al vegetarià, a qui tinga alguna al·lèrgia, al diabètic, motius religiosos, etc. Els alumnes aportaran la pertinent justificació.

– Elaborem entrepans normals i especials per a l’esmorzar.

– Oferim la possibilitat de demanar el berenar.

– En el cas que un alumne no puga realitzar el menjar del dia en el col·legi per motius justificats, podem oferir la possibilitat de portar-se’l en un tupper.

– Els menús s’elaboren diàriament en la cuina del col·legi i són controlats periòdicament mitjançant anàlisis químics i bacteriològics que garanteixen la qualitat dels aliments.

– Per tot això, el col·legi compta amb un Comissió de Dietètica i Nutrició que realitzen els menús mensualment, adaptant-los a les necessitats dels comensals.

– La matèria primera és fonamental per a obtindre uns resultats òptims i aquest és un aspecte que cuidem de forma especial.

ACTIVITATS

    • Una vegada finalitzat el menjar tenen la possibilitat de jugar en el pati o participar en algunes de les activitats com a jocs de pati, de taula, murals, etc.
    • Activitats de nadal: Els reis mags visiten el nostre comedor. Veure activitat.
    • El dia de Halloween els xiquets del menjador han participat en aquesta activitat demostrant la seua imaginació amb els seus dibuixos relacionats amb les disfresses. Veure activitat.
    • Activitats de Falles.
    • Dia de portes obertes: Els pares i les mares dels escolars comensals estan invitats a menjar un dia en el Menjador Escolar. Consellería otorga ajudes per a aquelles famílies que reunisquen unes determinades condicions socioeconòmiques.
    • El dia de la pau s’ha celebrat amb globus de colors i coloms dibuixats pels xiquets amb objectius a complir en el menjador.
   • En Febrer els xiquets del menjador han gaudit disfressant-se amb màscares realitzades per ells, amb motiu del carnestoltes.